Променят разписанието на 7 влака между Перник и София

11.04.2011, 12:42

Временно ще бъдат променени маршрутите и разписанията на седем влака между Перник и София от днес до 20 април, съобщиха от БДЖ.

Измененията няма да важат в събота и неделя. Причината е в извършване на основно почистване на сервитута на железния път между гарите Захарна фабрика и Горна баня в района на квартал „Факултета”. Предвидено e  там да бъдат премахнати битови, строителни и други отпадъци, които застрашават безопасността на влаковото движение.

Промените във влаковото движение няма да засегнат сутрешните влакове, които заминават от Перник за София в интервала между 5 ч. и 9 ч., както и следобедните влакове, които тръгват от София за Перник след 13,25 ч., с които клиентите на железниците пътуват до работните си места и обратно.

Пет крайградски пътнически влака от София за Перник и един пътнически влак от София за Кюстендил ще се движат по съкратен маршрут от Горна баня до Перник и от Горна баня до Кюстендил, като в тези участъци ще запазят обичайното си разписание. За клиентите на националния железопътен превозвач, които пътуват с тези влакове, ще бъде осигурен превоз с автобуси в участъка между гарите София и Горна баня. Разписанието на автобусите е обявено в гарите от посочения участък, както и на интернет страницата на „Холдинг БДЖ”. Автобусите ще заминават от Централна гара София с 25 минути по-рано от редовния график на тези влакове.

Два бързи влака, които пътуват по маршрута между гарите София и Кулата, както и един бърз влак от Кюстендил за София, ще се движат по обиколен маршрут и с променено разписание, като ще преминават през гарите Разменна и Волуяк.  Един бърз влак със задължителна резервация, четири бързи, три пътнически и седем крайградски пътнически влака ще се движат по изменено разписание в отделни участъци по маршрута си на пътуване.

За удобство на своите клиенти националният железопътен превозвач ще осигури и един допълнителен крайградски пътнически влак от Перник за Горна баня, след което пътниците ще продължават до София с автобуси.

Поради въведените промени в разписанията на два бързи влака по маршрута между гарите София и Кулата с връзка от и за гара Петрич, ще бъде изменено и разписанието на един крайградски пътнически влак от Генерал Тодоров за Петрич.

1 коментар за “Променят разписанието на 7 влака между Перник и София”

  1. От билияна на апр 11, 2011

    Благодаря ви за тази много важна новина , чудесни сте!
    МНОГО ВИ ХАРЕСВАМ!

Вашият коментар