Зрителите на Тв 7 гневни, определят Бареков за ветропоказател

26.02.2013, 8:37

Телефонът в сутрешния блок не спира да звъни в сутрешния блок  с критики към изпълнителния директор Николай Бареков.

barekov2-620x334

Снимка:Архив

 

“Не смеем да мръднем, за да не разчетете движенията ни по различен начин”, жалват се водещите, които трябва да отбиват атаките на гневните фенове на медията.

Зрителите са гневни на новата политика на тВ7, която до преди ден създаваше пълен медиен комфорт на управляващите. “Защо предаде Бойко Борисов?”, попита зрителка от Бургас задочно Бареков, друга пък го определя за “ветропоказател” , който показва накъде духа финансовия вятър. На многобройните въпроси: Защо освободихте журналистката Люба Кулезич връзката услужливо прекъсваше. “Teлевизията на народа” излъчи извънредно студио  на тема “Защо се разцепиха протестиращите”, в което не преставаха критиките на зрителите за рязката смяна на посоката.

Точно в 8 часа в студиото на ТВ 7 изпълнителният директор Николай Бареков поясни причините, които са накарали ръководството на телевизията да освободят Люба Кулезич. “В интервюто й с Цветан Цветанов бе засегната само една гледна точка. Никога не сме взимали страна, а тя  взе страната на  управляващите , а не на социалната революция. Никога не сме поставяли Алексей Петров като провокатор на протестите, както искат да внушат някои сайтове”. Бареков декларира, че от първия ден е защитавал Люба Кулезич, дори когато я наричали “лифтинг” в ефир, но й майка му нямала пари да си плати тока и той нямало как да не застане на страната на народа.

“Няма как, когато на улиците има майки с деца, нормални и интелигентни хора, ти да излезеш да кажеш, че това са мутрите на Алексей Петров. В България няма руска или американска енергийна мафия. Тук има българска енергийна мафия, разкри позицията си той. Нямам нищо лично към г-жа Кулезич. Просто в предаването й липсваше баланс. Обръщане на палачинката е когато до вчера си подкрепял Бойко Борисов а днес подкрепяш Сергей Станишев.  Ние в телевизията решихме да ограничим мненията на политиците и да дадем думата на протестиращите. Ние опазихме хората с камерите на TV7. Благодарение на нашите репортажи властта си отиде. Единствени ние показахме боят над невинни хора от полицията”, похвали се Бареков.

Бареков задал само един въпрос на Цветанов в последното предаване: “Кога управляващите ще си признаят грешките?Защо полицията наби невинни граждани?” и по никакъв начин не се е намесвал в сценария на журналистката.

“Не съм обръщал палачинката- избрах хората”,  казва шефът на телевизията. Хората трябва да бъдат пазени с камерите на ТВ7. След лирическото изявление на шефа камерата на телевизията показа фенове на Бареков от Пловдив, които декларираха: “Само думите на Николай ни топлят”./Pik.bg

Вашият коментар