Съдът връща уволнената шефка на Социално подпомагане в Радомир

25.03.2013, 18:37

Уволнената шефката на „Социални услуги“ в Радомир Светослава Асенова ще бъде възстановена на работа.

Svetoslava Asenova (Copy)

Столичният административен съд отмени заповедта за нейното уволнение, а  Върховният административен съд окончателно остави в сила решението.

Асенова бе уволнена със заповед на изпълнителния директор на Агенцията за социално подпомагане през март 2012 година.  Мотивите са, че не е уведомила Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ в Перник, че е общински съветник от коалиция „Бъдеще за Радомир“ през мандата 2007- 2011 г. и зам. председател на минипарламента и не е пускала молби за отпуск в дните, когато е била на заседание на общинския съвет на определени дати през 2011 г. Според мотивите със своите действия и поведение е разрушила увереността, че може да се разчита на нея и че е уронила престижа на държавната служба.

В жалбата си до Административния съд Асенова твърди, че дисциплинарното наказание е незаконно и в нарушение на материалния закон.Не е спазен двумесечния преклузивен срок по Закона за държавния служител, не е ясно кои разпоредби са били нарушени както и с кои действия и по какъв начин е уронила престижа на държавната служба, каквито били мотивите за уволнението й.

 

6 коментара за “Съдът връща уволнената шефка на Социално подпомагане в Радомир”

 1. От скитника на мар 25, 2013

  И какво правим сега?Нещо това с бройката симпатизанти на партията ,които трябваше да започнат работа на ключови позиции според кадровиците от радомирско и съседните села маи няма да се получи.След това дело идват и други ,а след това …….

 2. От nedrago на мар 25, 2013

  Браво, справедливостта възтържествува. Да го духа Рачко тъпото и неговият слуга кмета на Радомир, които дерибействаха и разгониха опитните и отдадени на работата си кадри.

 3. От petko на мар 26, 2013

  Браво????и за какво ? за това 4е без да си пуска отпуск си е ходила на втората работа???И си е получавала пълна заплата ходеики на ЗАСЕДАНИЯ вместо на работа?4 години?Хора отворете си очите такива хора точат държавните пари,а държавата това сме ние,аз не искам от моите осигуровки да плащат на държавен служител които не ходи на работа а на ЗАСЕДАНИЯ
  Ееее браво на съда …маи от там трябва да се почне реформата не от политическата система ,ако има съд на място политиците като госпожата няма да си разиграват коня.

 4. От Цветелина Пантева на мар 26, 2013

  Как за какво?Тя е една от многото общински служители ,махнати по волята на разни кадровици от партията – майка,така че делата тепърва предстоят.Защо не попитате дали са си пуснали отпуска ДРУГИТЕ,когато под строй заминаха да участват в митинга в подкрепа на Б.Борисов?Като сте толкова големи моралисти защо не застанете за един ден пред общината,за да видите какво се случва.Пълно е със знайни и незнайни активисти на ГЕРБ,които не знаят по каква работа са там,но е важно да са общински служители.Смях!

 5. От ??? на мар 26, 2013

  Честито, хубава жена и добър специалист. Поздравления за търпението и куража да се бори срещу корумпетата, комунисти от ГРОБ.

 6. От Киро на мар 28, 2013

  Точно така, да го духа тъпанара Рачко пръдлето! Той с неговия неописуем ламтеж за власт и тотална простотия прави глупост след глупост. Жалко, че няма кой да го скастри, но Бог гледа!

Вашият коментар