Ревнивец уби абитуриентка

16.06.2013, 8:41

Полудял от ревност младеж уби бившата си приятелка.

32

Снимка:архив

Красивата пловдивчанка Стефка Маджарова щеше да навърши 19 години на 31 август, а на 28 май е бил абитуриентският й бал. Трупът на момичето изплува от река Въча край пловдивското с. Кадиево. Заподозреният за престъплението Валентин К. е арестуван, съобщиха от полицията в Пловдив.В четвъртък рибар случайно се натъкнал на женско тяло в коритото на реката. Около 11 ч. мъжът се обадил на тел. 112. Пристигнали полицаи от Стамболийски и пожарникари от Пловдив, които извадили трупа. Той бил идентифициран, че е на 18-годишната Стефка Маджарова, която била в неизвестност от сряда.
Първите подозрения, че момичето е убито и не става дума за нещастен случай, се потвърдили, пише „Монитор“, цитирани от БЛИЦ.
Първоначално за зверството били задържани двама млади мъже, но по-късно подозренията паднали върху бившия приятел на абитуриентката. Година по-рано тя скъсала с него, но той не се отказвал от нея. Продължил да следи всяка стъпка на красавицата чрез профила й във Фейсбук, научи „Монитор”. Така разбрал, че има нов приятел.
Около 17 часа в сряда 22-годишният младеж се срещнал с бившата си любима. Според първоначалните данни той я пребил до канала в село Йоаким Груево, после я изхвърлил жива и тя се удавила. Бързотечащата вода я повлякла и ден по-късно я изхвърлила край Кадиево.
„Много добро дете, възпитано, ученолюбиво и красиво. Пълна трагедия. Тя никога не се е замесвала в неприятности с алкохол, дрога и лоши компании. Винаги е била за пример”, коментираха близки на почерненото семейство. Стефка завършила хореография в СОУ „Св. Кирил и Методий” в квартал „Запад” в Пловдив и на 21 юни е трябвало да получи дипломата си. Смъртта й потресе приятелите й, които изразяваха скръбта си в профила й във „Фейсбук”.
Заподозреният за убийството е задържан за 72 часа с постановление на прокурор от окръжната прокуратура в Пловдив. Срещу него е образувано досъдебно производство.
Валентин е живял няколко месеца на квартира в къщата на родителите на момичето в с. Йоаким Груево. Той бил работник във фирмата на бащата Никола, който развива бизнес с брат си със селскостопанска продукция. Семейството на момичето има апартамент и в Пловдив, където живеят постоянно. Дали квартира на Валентин, за да е близо до работното си място. Така той завъртял любовна афера с дъщеря им Стефка.

 

Вашият коментар