Областният на Перник: Няма политически уволнения

10.09.2013, 19:15

Областният управител на Перник Михаил Михайлов опроверга твърденията на депутата Ирена Соколова за политическите уволнения.

Mihail_Mihailov-640x480

Народната представителка от ГЕРБ заяви вчера, че от администрацията се съкращават експерти.  Сред тях и майка на едногодишно дете.

„Учуден съм, че свиква пресконференция без да е  говорила с мен. 10-процентовите съкращения са съгласно решение на Министерския съвет . Нашите предложения към МС беше за съкращаване на две най-нисши длъжности – младши експерт, и за съкращавана бройката на IT, защото има подписан договор с външна фирма за същата дейност. Това дава отговор, защо махам тази бройка“, заяви Михайлов.

Съкращаването на майка на 1-годишно дете пък била конфузна ситуация, която вече е поправена.  Предложението за нейното освобождаване пък било подписано лично от Цветана Пиралкова, експертът Мариана Михайлова и юристът Денислав Захариев, за които Соколова заяви, че са политически уволнени. На Пиралкова било предложено преместване на друго място, а с останалите двама е проведен устен разговор заради конфузната ситуация с майката. 

2 коментара за “Областният на Перник: Няма политически уволнения”

  1. От иван на сеп 11, 2013

    Абе, че политическите роли игрят роля е така, ама и хората не бива да вярват на всеки

  2. От Снежа на сеп 11, 2013

    Михайлов да я сложи на място тази руса гърла, че дразни хората само, а работа не върши

Вашият коментар