Уличените в нелоялност служители на областната администрация: Съкращенията са без наше участие

11.09.2013, 11:42

Скандалите със съкращенията в областната администрация в Перник продължават да бунят духовете в града.

Obshtina 2 [640x480]

Снимка:Мироглед

След като областният управител Михаил Михайлов заяви, че няма политически уволнения, а за  отстраняването на майката с 1-годишно  е бил подписана от Цветана Пиралкова, Мариана Михайлова и Денислав Захариев., тримата поискаха право на отговор. Публикуваме ги без съкращения и редакторска намеса.

По повод вчерашното изявление на областния управител държим да направим следните уточнения :

1.Съдържанието на писмото, представено от г-н Михайлов като документ, уличаващ ни в нелоялност и злонамереност, е изготвено по негово лично указание и разполагаме с доказателства за това. Заедно с това, е важно да отбележим, че публикуваният текст по същината си съдържа предложение за съкращаване на длъжности, а не на конкретни лица.

2.Управленското решение за това кои да са конкретните лица, обект на съкращение, е взето и извършено без наше знание и участие, според нас отново по изрични указания на политическия кабинет. Предприетите мерки за съкращаване на хора са извършени непрофесионално, с погазване на установени правила и норми за работата в администрацията и не на последно място при изключителни мерки за „конфиденциалност”, според думите на преките участници. За това, че в извършената процедура по съкращаването на 4 експерти в младежка възраст, сред които и майка с дете, ние нямаме каквото и да било участие, също разполагаме с неопровержими доказателства.

3.Заявяваме публично, че във всичките си действия като служители на Областна администрация Перник сме подхождали с професионализъм и лоялност, което впрочем е част от личностната ни характеристика. Затова категорично отхвърляме опитите за публичното ни дискредитиране и оклеветяване.

4. И тъй като темата на публикациите беше дали са налице политически уволнения в ОА Перник, оставяме на обществеността да оцени действията на политическия кабинет на БСП и ДПС. Ние ще направим необходимото да не допуснем да бъдем омърсени от опитите на политици да прехвърлят на наш гръб отговорността за действия, от които самите те се срамуват.

5.В заключение е важно да отбележим и тревогата си като граждани за модела на управление, наложен както в държавата, така и в малката ни администрация. Модел, изграден върху лъжа, политически реваншизъм и отказ за поемане на отговорност за извършените от политическите лица действия.

5 коментара за “Уличените в нелоялност служители на областната администрация: Съкращенията са без наше участие”

 1. От xaxa на сеп 11, 2013

  много ги чака арх.михайлов , трябваше от първия ден да ги истреля

 2. От Аспарух на сеп 11, 2013

  А сега Мишо, каква я гласихме, а тя каква стана.

 3. От Васил Митков на сеп 11, 2013

  Егати и наглеците! Марш подлоги и не се показвайте боклуци гербаджийски. А когато коляхте и бесехте хубаво ли ви беше, а тези които погнахте и изгонихте какви са били? Как не ги е срам?!

 4. От петре на сеп 11, 2013

  Моделът е ясен: Янакиева уволнява архитекта, за да усмири хорските брожения срещу земетръсните последствия; Бадемов го назначава (архитекта) за награда, че е попил десетки попържни и Янакиева си е измила ръцете.Приказката за вълка и агнето.

 5. От знам на сеп 12, 2013

  Захариев е толкова некадърен, че и себе си няма да разбере, че е съкратил, да не говорим, че не знае, че има закрила от съкращение на някои категории работници и служители, поради което не е консултирал качествено и началника си. След като е слезнал до партийния пост председател на МГЕРБ, значи няма правни познания.

Вашият коментар