Освещават параклиса на завоя убиец при „Шел”

14.10.2013, 11:57

Параклис за жертвите на катастрофи бе издигнат на завоя убиец при бензиностанция „Шел” в Перник.

 

Снимки: Светлана Стоименова

Снимки: Светлана Стоименова

Той носи името „Св. Петка” и ще бъде осветен днес в 15 ч.
Параклисът бе изграден по инициатива на управителката на превозваческата фирма „Бус Перник” Магдалена Милтенова.  Тя е подкрепена и от създадения в Перник Транспортен клъстър.
Завоят убиец на вътрешноградската магистрала е погубил не един живот. Преди няколко години там в нетрезво състояние шофьорка уби трима тинейджъри. Тя прелетя с „Фолксваген голф” над мантинелата и буквално отряза покрива на насрещно движещия се „Мерцедес”.

Отрязаният покрив на Мерцедесът на загиналите деца

Отрязаният покрив на Мерцедесът на загиналите деца

Тази година на същото място пък смъртта си намери велосипедистка от Перник. Тя също бе пометена от пиян шофьор.
Според перничани мястото е поркълнато.  Според легенди в близост до завоя убиец някога имало турско гробище, което било заличено.  Проучванията на местни краеведи  пък свидетелстват, че в подножието на близкия хълм е имало оброк, което също правело мястото специално.

„Този параклис е безсмислен, ако не  започнат да се спазват законите. Нямаме никаква култура на шофирана. Пишете за това, а не само за параклиса. КАТ трябва да започне да изпълнява задълженията си, но в пернишката структура май всичко е на самотек“, заяви пред екипа на „Мироглед“  мъж, който зареждаше на бензиностанцията. Той обясни, че работил дълги години в структурите на МВР, сега обаче бил пенсионер.

3 коментара за “Освещават параклиса на завоя убиец при „Шел””

  1. От Теди на окт 14, 2013

    Там проблема не е в завоя, а във високата скорост, с която минават шофьорите. Ограничението е 40 км. в час, но никой не го спазва.

  2. От Марио на окт 14, 2013

    Малко ми изглежда дребно това,но…

  3. От mimi на окт 14, 2013

    А може би просто не трябва да се качват на колите пияни!

Вашият коментар