Благой Георгиев ексклузивно след „Сървайвър“в най-откровеното си интервю

27.05.2023, 10:24 | Жълтини

СПОДЕЛИ:

Благой Георгиев е роден на 21 декември 1981 г. в София. Започва футболната си кариера в отбора на „Славия”, където играе до 2004 г. С този отбор е изиграл 168 мача в „А” група и е вкарал 44 гола. Играе също в младежкия национален отбор по футбол, където има 16 участия и 11 голови попадения. В националния отбор е изиграл 12 мача. Дългогодишен капитан на „Славия”, който през 2005 г. преминава под наем в испанския „Алавес”, а след това – в сръбския гранд „Цървена Звезда”, където за 32 мача вкарва 2 гола. От лятото на 2007 г. е играч на МСВ Дуисбург, отбор от Германската Първа Бундеслига. На 5 януари 2009 г. става играч на руския „Терек” – Грозни, където е капитан. На 19 декември 2012 г. подписва 3-годишен контракт с „Оренбург”, където и приключи кариерата си на футболист през 2017 г.

Преди 3 месеца Благой Георгиев влезе в шоуто „Сървайвър”, където успя да победи всички и да спечели голямата награда от 150 000 лева. Благой има 4 деца от 3 жени, както и два брака, като в момента е в развод с последната си съпруга Полина.

Футболистът се съгласи да говори пред „Уикенд” за „Сървайвър”, приятелството, изпитанията в живота, любовта, жените, децата, футбола и бъдещите си планове.

 

- Благо, честита победа! Как се чувстваш след триумфа си в „Сървайвър”?

- Много се радвам, че спечелих. Все пак всички влязохме в „Сървайвър“ за победа. Колкото и да беше тежко, колкото и да исках да си тръгна още първата седмица, когато беше най-тежко, мобилизирах се и дадох най-доброто от себе си. Накрая и спечелих. Това е най-важното.

- Очакваше ли да спечелиш?

- Винаги когато тръгвам за някакво състезание или мач, винаги искам да спечеля, без значение срещу кого играя. Отиваш с цел за победа. Не крия, че планирах победата си и се готвих за нея. Това е най-нормалното нещо, струва ми се.

- Спомена, че си искал да се откажеш, но защо?

- Не само аз, абсолютно всички искаха да прекратят участието си. Наистина беше много тежко състезание. Явно никой не е знаел къде отива и не е очаквал да е толкова тежко – глад, мизерия, системно недоспиване, постоянно си с рани. Аз първия месец не успях да мигна. Събираха ми се по 3-4 часа сън на денонощие. Само психиката и волята ми помогнаха, за да оцелея. Истината е, че никой не очакваше да е толкова страшно – все пак това е телевизионно шоу, мислиш си, че е преувеличено, че все пак като спрат камерите, става по-приятно и поносимо и се възстановяваш. Е, оказа се, че изобщо не е така! Аз преди това не бях гледал „Сървайвър“, но на място започнах да мисля как да се адаптирам. Хора от екипа след това ми признаха, че този сезон е бил най-трудният от всички, с най-високи изисквания. Така че съветвам бъдещите участници в „Сървайвър” много добре да се подготвят и да си преценят имат ли сили да издържат тази битка. Не е никак леко!

- Кое ти беше най-трудно?

- Ох, кое ли не! И все пак – гладът и липсата на моите деца – че не знам къде са, как са, добре ли са. Това, че не знам какво се случва с децата ми, беше най-тежко. На два-три пъти бях почти на ръба, но се стегнах, мобилизирах се и успях да съм на ниво в състезанията.

- Децата ти гледали ли са те?

- Да, двете големите (б.а. – Йоана и Давид, които са от Христина). Те постоянно са гледали, подкрепяли са ме, надявали са се, че ще спечеля, вярвали са в мен. Аз до финала не им казах кой печели – такъв е договорът ми, нямам право да споделя на никого какво става на финала, и след това бяха много щастливи и горди с баща си. Те са много скромни и добри деца. Благодаря на Бог и на Христина, че ги е възпитала добре. Тя прекарва повече време с тях и възпитанието си дължат на нея. Браво на Христина, че е успяла. Знам, че не й е леко. Каквито и да са отношенията й с мен, чест й прави, че е перфектна майка.

- Чух, че не си се харесал с брада...

- Аз винаги съм имал брада, но не чак такава. Като се видях, направо ми стана лошо. Викам – „Дядо Коледа е дошъл“. Ужас, ужас! (Смее се – б.а.) Все пак сме в „Сървайвър“, нормално е.

- Хората в социалните мрежи се питаха как си поддържате хигиената в шоуто?

- Ами как – трудно... Не си миехме зъбите. В косата не можех да си прокарам пръстите. Зъбите ги миехме с пепелта от огъня. Беше прекрасно, лукс направо... (смее се – б.а.).

- Видимо отслабна по време на шоуто. Колко килограма свали?

- 14 килограма свалих за престоя си в „Сървайвър“, което е страшно много. Но сега се възстановявам, вече успях да си върна 6-7 кг. Като се прибрах, мислех само за ядене, нормално. Смятам, че до месец ще съм си пак в предишната форма.

- Ти и преди шоуто свали доста...

- Да, заради поста. Аз свалям кила, когато постя. Но едно е постът – тогава знаеш, че можеш да ядеш определени храни; друго е „Сървайвър“, където просто няма какво да ядеш.

- Има ли храна, която намрази след шоуто?

- Кокос не искам да виждам и на снимка. Оризът също го намразих. Майка ми знае, че обичам пълнени чушки, и ме посрещна с чушки с ориз, но направих ужасяваща физиономия и дори и не ги погледнах. Не! Поне година няма да вкуся ориз!

- А родителите ти какво казаха за представянето ти?

- Гледали са ме в шоуто. Мисля, че се гордеят с мен. Нормално е да са се притеснявали, като всички родители. Децата си остават деца, независимо на каква възраст са, а аз съм им дете.

- Какво ще направиш с наградата?

- Изобщо не съм мислил. Тя не ми беше толкова важна, по-скоро ми беше важно изживяването и шоуто. Не влязох заради парите, както се писа и във вашия вестник. Исках да спечеля не заради наградата, а заради емоцията и да остана последен.

- А в „Ергенът” би ли участвал?

- Защо не? Бих участвал, да. Струва ми се интересно предизвикателство.

- Значи да те очакваме в „Ергенът 3“?

- Ха-ха, да, защо пък не? Да видим обаче дали ще има кандидатки – може пък да се уплашат от мен момичетата (смее се – б.а.).

- Бившата ти съпруга подаде документи за развод, докато си в шоуто. Изненада ли те тази новина?

- Да, въобще не очаквах. Аз бях в шоуто, без комуникация с външния свят, няма как да знам какво й се е въртяло в главата. Аз се чудех как да оцелея и какво да ям, но тя явно е имала други планове. Приемам нещата спокойно. Уважавам решението й. Не тая лоши чувства. Пожелавам й всичко най-хубаво и да срещне това, което търси. Все още сме в процес на развод, не сме официално разведени.

- Тя написа в инстаграм, че си уведомен, че е подала молба за развод.

- Няма как да ме уведомят. Ние сме на безлюден остров. Разбрах го след финала на шоуто.

- А защо е решила да се разведете?

- Не знам. Не е заради Татяна. Тя не е прала само моите гащи, а на още 10 човека. Не е свързано с жена. Несходство в характерите – нека така да го кажем.

- 6 юни ли е датата за бракоразводното ви дело?

- Добре, че ми каза. Не знаех, че е тогава (смее се – б.а.)! Не, не се развеждаме на 6 юни, още нямаме насрочена дата. Толкова ли е важно за човечеството кога точно се развеждам и защо?

- Истина ли е, че си имал връзка с Татяна?

- Не, това са пълни глупости. Познавам я от преди 5-6 години, но никога не сме били интимни.

- А с дъщерята на Ванко 1 – Ивана, имаш ли връзка?

- Не, с Ванко сме приятели и се чуваме през ден. Нямам нищо общо с дъщеря му. Няма да ми избива зъбите. В последните две седмици разбирам, че сутрин лягам с една жена, а вечер се събуждам с друга, постоянно чета, че съм с някоя нова. Нямам такива суперсили! (Смее се – б.а.)

- А имаш ли връзка с Мария Обрейкова?

- Не, нямам връзка с никого. Сам съм и сърцето ми е свободно. Нямам нищо с никоя от жените в „Сървайвър“. Ние бяхме като едно семейство, деляхме си и последната лъжичка ориз. Между нас се породи силна връзка и приятелство, затова с някои от участниците продължаваме да се чуваме непрекъснато. Но не, нямам интимни отношения с нито една от жените в шоуто. Искрен съм, нямам причина да лъжа.

- Много мъже ти завиждат, че винаги си с красиви жени. Каква е тайната? Как ги омайваш?

- Аз никого не омайвам, може би те ме омайват мен (смее се – б.а.). Всъщност аз съм срамежлив мъж и никога няма да тръгна към някоя жена ей така.

- Значи жените те свалят?

- Ами явно е така...

- Какъв е типът ти за жена? Някои се шегуват, че редуваш блондинка и брюнетка.

- Нямам тип жена, а и в момента не ми е до жени и връзки. Занимавам се с доста неща, искам да обърна внимание и на децата си. Нямам време за жени. В момента организирам един благотворителен мач-концерт, който ще се проведе на 10 юни от 15 часа в „Арена София“ (бивша „Арена Армеец“) и е с цел събиране на пари за деца без родителски грижи и стимулиране на здравословен начин на живот. Надявам се да дойдат много хора и да ни подкрепят. Имам 4 деца и те са ми най-скъпото. Приключих с футбола като професия, но искам да помагам на българските деца. Приемам го като мисия и каня всички мои фенове и въобще футболните запалянковци да дойдат на 10 юни в „Арена София“, където ще вземат участие много български спортисти, певци, актьори, златните момичета, инфлуенсъри и легенди от близкото минало.

- Мислил ли си да напишеш книга за живота си?

- Да, мислил съм го и тя ще е най-продаваната книга в България, убеден съм. Но все още е рано.

- Съжаляваш ли за нещо?

- Със сигурност всеки съжалява за нещо в живота си. И аз съжалявам за много неща, но в крайна сметка тези изпитания са ме направили по-силен.

- Колко татуировки имаш?

- Ооо, отдавна съм им загубил бройката. Нямам време да седна и да ги преброя. По едно време ги знаех, но след осмата спрях да ги броя. Със сигурност са повече от 12.

- Къде живееш сега?

- Вкъщи. Не живея с Георги Валентинов, нито с Мария Обрейкова, нито Татяна ме е приютила. Имам си дом. От доста време се опитват да ме фалират и се пускат лъжливи слухове, че Златка ме е издържала и е плащала таксите на децата ми. Това не е истина, аз мога сам да си издържам децата. Години наред чета такива глупости за мен и може би е време да ангажирам адвокат и да заведа дела за откровено фалшиви публикации, уронващи престижа ми.

- Искаш ли още деца?

- В момента не съм на такава вълна.

- Не се ли отказа твърде рано от футбола?

- Да, така е, отказах се твърде рано и това ми е голяма болка. Можех да играя поне още 4-5 години. Бях в супер форма – нито пия, нито пуша и спокойно можех да играя още, но всичко вече е минало. Няма смисъл да се нервирам и да се терзая за пропуснатите възможности. Така се е случило, толкова ми е бил акълът. Гледам напред.

- Защо според теб България продължава да пропуска големите първенства? Последното е на Европейското през 2004 г., преди почти 20 години...

- Има си хора, които управляват футбола, има треньори. Аз не мога да кажа. Доста неща са сбъркани по веригата. Като започнеш от треньорите, минеш през родителите и самите деца, които след един гол си мислят, че са Меси или Роналдо. Всичко е навързано и не може да се критикуват само един или двама. Преди повечето деца тренираха, а сега ги интересуват само социалните мрежи и компютрите. Заболи са нос в телефоните си, прекарват по 10 часа в социалните мрежи, вместо да спортуват и да общуват на живо с приятелите си. Не искат да полагат усилия, а няма как да стане без усилия.

- Що за човек е президентът на „Славия” Венцеслав Стефанов?

- Човек, към когото винаги ще изпитвам благодарност. Той ми е подал ръка и ми е помогнал. Той ме изведе от България. Само хубаво мога да кажа за Венци.

- Може ли да разкажеш повече за най-големия ти успех в кариерата – спечелването на титлата и Купата на Сърбия с „Цървена звезда”.

- Беше уникален сезон, с много добри футболисти и винаги ще го помня. Беше наистина незабравимо.

- А оттук насетне какво предстои?

- Първо мачът на 10 юни в „Арена Армеец“, а след това имам други проекти, които възнамерявам да реализирам. В „Сървайвър“ ми дойдоха много идеи, които мисля да осъществя, не са свързани с футбол. При всички положения има с какво да се занимавам, рано ми е да се пенсионирам! (Смее се – б.а.)

КОМЕНТАРИ 0

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Основният топлоизточник  на Перник тръгва от днес

04.10.2023, 07:30


Рязък скок на заразните заболявания в Пернишко, 6 деца в болница с ентероколит

04.10.2023, 00:16


Литературен конкурс по повод Деня на града в Перник

03.10.2023, 15:27


Денислав Захариев: Ще обжалваме закриването на кметствата

03.10.2023, 13:25


Петър Първанов от "ЛЕВИЦАТА!": Днес ЦИК, вчера ДАНС, утре ще сменим името на България

03.10.2023, 13:14


Инженер, отдаден на благотворителността е кандидат кметът на „Възраждане“ за с. Рударци

03.10.2023, 13:08


Център за високи постижения в професионалното образование създават в Перник

03.10.2023, 11:23


Четири кметства в община Перник незаконни! Остават без кметове

03.10.2023, 08:40


Васил Михайлов призна вината си! Дадоха му 20 месеца условно с четири години изпитателен срок

02.10.2023, 14:36


Радослав Червенков: Изключително важно е да възродим Техническата гимназия в Перник

02.10.2023, 12:37


Вижте териториалния план за Перник, който разгневи миньори и енергетици

02.10.2023, 12:23


Задържаха перничанка, представяла се за инкасаторка и обирала пенсионери

02.10.2023, 11:38


Пак домашно насилие в Перник: Мъж заби юмрук в лицето на жена си

02.10.2023, 10:52


Младият жребец на Ивет Григорова се бута в политиката

02.10.2023, 08:36


Медицински център в Перник предлага професионални грижи за деца

02.10.2023, 07:58


Кандидат кметът Радослав Червенков даде старт на предизборната си кампания с предизборно слово

02.10.2023, 07:53


Сълзи от радост и заря за посрещането на световната шампионка от Витановци

01.10.2023, 20:26


Енергетици от Перник затвориха за кратко пътя за Кюстендил

01.10.2023, 15:23


Перник има своето злато!

01.10.2023, 10:29


Потрошиха паметната плоча на съветските летци в Батановци

01.10.2023, 07:53


Основният топлоизточник  на Перник тръгва от днес

04.10.2023, 07:30


Рязък скок на заразните заболявания в Пернишко, 6 деца в болница с ентероколит

04.10.2023, 00:16


Подписаха споразумение с протестиращите, ще паднат ли блокадите

03.10.2023, 19:06


Стрелба и заложническа криза в Благоевградсо

03.10.2023, 19:04


Миньорите спират протеста, готвят споразумение с Денков

03.10.2023, 16:22


22% по-скъпа вода в София след Нова година

03.10.2023, 16:18


Литературен конкурс по повод Деня на града в Перник

03.10.2023, 15:27


Бившият заместник министър на вътрешните работи Михаил Златанов откри предизборната си кампания в община Земен

03.10.2023, 15:26


Нови подробности около перничанката, представяла се за инкасаторка и обирала пенсионери

03.10.2023, 15:00


Напрежение в НС: Икономическа полиция звъняла на протестиращи

03.10.2023, 14:55


Кандидат-кметът на Радомир Кирил Балабанчев залага на здравеопазването - ще изгради нови медицински центрове

03.10.2023, 14:48


Жена в болница, бившият ѝ приятел я пребил в гората

03.10.2023, 13:52


Денислав Захариев: Ще обжалваме закриването на кметствата

03.10.2023, 13:25


Петър Първанов от "ЛЕВИЦАТА!": Днес ЦИК, вчера ДАНС, утре ще сменим името на България

03.10.2023, 13:14


Инженер, отдаден на благотворителността е кандидат кметът на „Възраждане“ за с. Рударци

03.10.2023, 13:08


Дайнов нарече протестиращите въглищарски путиноиди

03.10.2023, 12:37


Готови ли сме в България за 4-дневна работна седмица?

03.10.2023, 12:25


Център за високи постижения в професионалното образование създават в Перник

03.10.2023, 11:23


35 деца се натровиха с дюнери

03.10.2023, 10:26


Мъж надра две коли в Перник, арестуваха го

03.10.2023, 10:03


АНКЕТА