Синът на бизнесмена Спас Русев - Евгени, стана татко, научи „България Днес“ от близки на семейството.

Прехвърлилият 40-те години наследник на крупния пернишки бизнесмен обаче и до днес не е получил благословията на своите родители за своята рожба. Тя се появи на бял свят през ноември миналата година. Спас и Диляна Русева са категорично против избора на сина си - ослепителна румънска красавица, една от най-красивите и желани букурещки жени, за майка на тяхното внуче. Пред близки родителите на Евгени я нарекли „златотърсачка, която няма нито класа, нито ниво“.

Евгени залюбил хубавицата преди близо 3 години.

Той се постарал подобаващо, за да успее да спечели сърцето на бъдещата майка на своето дете. По това време красавицата била заобиколена и обсипана с вниманието на заможни и наперени румънски ухажори. Евгени срещнал румънката случайно на парти, представил го общ познат. Но от момента, в който зърнал хубавицата, Русев-младши полудял по нея. Започнал постоянно да пътува до северната ни съседка, а при всяка среща обсипвал с луксозни бижута, часовници и скъпи дрехи девойката, за чиято красота се носят легенди в северната ни съседка.

Веднага след като разбрал, че момичето носи в утробата си рожбата им, от щастие и в знак на благодарност Евгени Русев купил на хубавицата двуетажна къща в най-луксозния букурещки квартал. Имението е оборудвано с последния писък на смарт технологиите, има модерен дизайн и впечатляващ интериор, разказа близък до семейството архитект, който консултирал Евгени по сделката за къщата. С покупката си обаче Евгени окончателно вбесил родителите си.

В миналото семейството на няколко пъти успя да отърве наследника от грешните жени. След като се завърна от Лондон на20 години, Евгени страстно се влюби в обикновена на визия и по произход по-възрастна от него софиянка, с която изживя страстна връзка, продължила няколко години. „Родителите му бяха категорично против избора му защото ниската на ръст и смугла на вид госпожица Мира бе дъщеря на обущар“, разказаха близки до фамилията. След като разлюби девойчето, Евгени падна в капана на любовта с щерката на заможен провинциален бизнесмен.

Семейство Русеви имат три деца. Губят първородния си син преди много години при инцидент, когато той е едва четиригодишен. В дома им на централно място във фоайето е поместена картина - маслен портрет с лика на покойния им син Димитър. Момчето пада смъртоносно от висок етаж, докато за него се грижела тъщата на Русев. Евгени е втората рожба на семейството, а след него е няколко години по-малката Криста Мария.